Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

 

 

Cum sa devii un parinte relaxat

Multi dintre noi devenim aproape obsedati de ideea de a oferi copilului tot ce e mai bun. Am inceput sa ii stimulam pe cei mici cu cele mai noi jocuri aparute pe piata, ii invatam cuvinte in limbi straine chiar inainte de a merge la gradinita, ii dam la dans sau sport chiar daca inca nu au achizitionat in totalitate mersul corect. Devenim obsedati daca nu cumva copilul nostru invata prea incet sau prea repede totul.

 

Cititi mai departe AICI.


 

Cum ii invatam pe copii denumirile alimentelor in limba engleza

Pentru a avea succes in invatarea catorva cuvinte referitoare la mancare, incepeti cu ceva ce le place. Personal, imi incep lectiile intrebandu-i pe ei care este mancarea lor favorita, tocmai pentru ca asa gasesc primele cinci cuvinte: ice cream (inghetata), pizza, milk(lapte), bread (paine) si water (apa).

 

 

Cititi mai departe AICI.

 


Despre minciuna

Se spune ca ”minciuna are picioare scurte”, insa copiii sunt cei care de la cele mai mici varste testeaza acest proverb destul de des. Ei descopera beneficiile pe care le pot obtine daca denatureaza adevarul ori il ascund. Chiar daca uneori mai sunt si prinsi, ei pot continua de cele mai multe ori sa minta atunci cand li se pare mai usoara aceasta cale. O poveste terapeutica il poate invata pe copil sa nu mai vada in minciuna o solutie frecventa.


Cititi mai departe AICI.

 

 

Ce erori de gandire fac copiii

Te-ai astepta deseori ca, in anumite situatii, copiii sa gandeasca inainte de a spune anumite lucruri, sa fie putin mai atenti, sa balanseze costurile si beneficiile inainte de a lua o decizie. Este usor sa uitam ca gandirea lor se formeaza in timp si e nevoie sa treaca cativa ani pana cand vor fi mai “maturi in gandire”. 

 

Cititi mai departe AICI.